maandag 17 december 2012

Héél slechte foto's van héél leuke slingers

Dames, heren (?), het is bijna kerst. In de klas van onze Puck werd DE DAG NA SINTERKLAAS de kerstboom de klas in geslingerd. Zover was ik geestelijk nog niet, maar inmiddels vind ik ook dat onze vrolijke vogeltjes-slinger een beetje misplaatst begint te zijn/hangen. 
Op Pinterest vond ik iets moois dat ik vrolijk imiteerde. Omdat ik geen Japans spreek kan ik het helaas niet melden aan de blogster daar, maar bronvermelding is belangrijk, dus de inspiratie kwam van Fabrickaz+idees.
 Stofjes uit mijn oma's stoffenstapel, van Anja's Stoffenhuis in Gouda, vilt van Jan Sikkens in Leeuwarden.
 Bolletjes van wol met deze handige tutorial.
Het is winter dus we hebben bloemen nodig. Voor elk kind een hyacint. Die derde op rij is een tweeling-hyacint. Ik wilde ze voor mezelf kopen maar toen zei Tiny: "Voor míj heb je nog nóóit bloemen gekocht". Oh.
 In de woonkamer een mooie slinger, ook van vilt, geïnspireerd op deze van PurlBee, weer met het vilt dat ik ook voor de stammetjes van de kerstboompjes gebruikte.
Boven het "marmeren blad" het sinterklaascadeautje voor P., een stamboom van ons gezin. Een print uit de VS, besteld via Etsy.
Als detail nog een rijtje seizoensgebonden natuurlijke dingetjes,beukenootjes, eikels, kastanjes, lampionnen, en een mooi potje van de Hema.

En nee, we hebben nog geen kerstboom, maar deze mooi versierde tak die we hier in de straat vonden doet het ook heel goed als smaakmaker. "Blom" van Jurianne Matter erin en hier en daar een kerstbal. Wat wil je nog meer. Oh ja, dat weet ik wel. Héél veel thuis zijn en op de bank genieten van al dit fijns.

1 opmerking:

  1. Oh my goodness I am in love with this space of yours. So beautiful, M.

    BeantwoordenVerwijderen