dinsdag 9 april 2013

Gods belofte voor dikke mensen

Vandaag. Vanavond. Aan de vrolijke keukentafel lees ik Romeinen 4. Abraham twijfelde niet aan de Heer, ookal was hij honderd jaar en was zijn vrouw niet meer vruchtbaar. Hij geloofde dat God bij machte was om te doen wat Hij had beloofd. Dus eerst: bij machte. God kán het doen. Daarna: te doen wat Hij had beloofd. Hij zál het doen. Ik onderstreep de woorden en leg Bijbel en dagboek terug op vensterbank.

Dat andere boek, dat daar nu een paar dagen ligt, komt onderop. "Het geheim van slanke mensen", heet het. Er staat een stralende, slanke vrouw met boodschappentassen voorop de cover. Ze eet elke dag chocola en toch is ze 15 kilo lichter dan voorheen. Ik eet niet elke dag chocola. Zondag wel, toen at ik 's avonds drie zelfgemaakte, heerlijke brownies en drie stukken melkchocola met noten en rozijnen. Maar gisteren heb ik alleen maar die kruimeltjes chocola opgegeten die zondagavond op de bank terecht gekomen waren, en vanmiddag heb ik alleen maar die stukjes chocola gepakt die ik tegenkwam toen ik op mijn knieën onder het speelgoedkastje lag om daar de laatste bibliotheekboeken onder vandaan te trekken.

Helemaal geen probleem dus, voor mij, die chocola. Toch ben ik lang niet zo slank en mooi als ik wel zou willen zijn. Of stralend. Maar ik ben wel een boek aan het lezen dat me erg gegrepen heeft, over dit onderwerp ook. Het heet: "Gods belofte voor dikke mensen". Er zijn nog een paar delen van verschenen. Je hebt ook "Gods belofte voor mensen die meer zouden kunnen sporten", "Gods belofte voor dunne mensen", "Gods belofte voor mensen die vaak moe zijn", "Gods belofte voor mensen die graag iets anders deden met hun leven" en "Gods belofte voor succesvolle mensen". Er staat, dat ik een geliefde dochter ben van Hem. Hij maakte mij wonderbaarlijk, kunstig, en Hij zorgt voor mij tot in de eeuwigheid. Er staat niet dat ik nog maar 's 8 kilo af moet vallen. Er staat vooral in, dat ik mij aan Hem mag toevertrouwen.

Ik zal mijn best doen om goed te zorgen voor dit lichaam dat u hebt gemaakt, Here. Helpt u mij om mijn vreugde te vinden in uw beloften, en niet in mijn al dan niet afnemende taille.


1 opmerking: